Varför jag tränar

Inte för att det är så många som undrar, men jag tänkte ändå berätta lite för er om varför jag tränar. Detta blir nog mer som ett åsiktsinlägg, men sånt gillar ni väl?;)
 
Som dom flesta av er kanske vet så spelar jag ju basket, men jag har vilat sen jul ungefär förra året p.g.a skador lite överallt i benen. Knäna, vristerna och höfterna var helt paj ett tag och jag kunde knappt springa. Men sen jag börjat vila så har det blivit mycket bättre, även om jag såklart känner av det ibland.
Det var jobbigt att sluta, och framförallt när jag märkte hur musklerna bara tynade bort. Samtidigt så kan jag erkänna att det va lite skönt, för när man tränar basket 3 gånger i veckan blir man lätt ganska grov. Inte särskilt mycket kurvor, men mycket axlar och lårmuskler hade jag :')
Nu så tycker jag att jag ser helt annorlunda ut än då, och jag är faktiskt mycket nöjdare med min kropp. 
Har inga före och efter bilder, sorry.
Men efter att jag slutade basketen så började jag på gym, för jag vill ju kunna komma tillbaka till basketen när skadorna har läkt och tiden & lusten finns där.
Dessutom så märkte jag att magen inte var lika platt som innan...
 
För jag kan berätta för er att jag tränar inte bara för att ha en sund hälsosam kropp och för att förebygga skador, jag tränar för att jag vill vara nöjd med mina kropp. Jag tränar för att bli snygg också.
Tyck vad ni vill om det, men jag är inte den enda. Det är säkert många som hävdar att dom tränar bara för att vara fräscha och starka, men nånstans så tror jag nog att dom också vill se jäkligt snygga ut i bikini. 
Jag tror nog att det inte bara är känslan av att vara stark och hälsosam som får en att fortsätta, utan också dom synliga resultaten. Det är väl dom som är tydligast egentligen. 
Så ja, jag tränar för att se bra ut också.
Om man känner sig nöjd med sig själv och vill ha en vältränad kropp så ser jag faktiskt inget fel med det., så länge det inte går överstyr. Vilket det inte riskerar att göra för mig då jag är alldeles för lat och älskar Ben&Jerrys alldeles för mycket...
Men något som jag tycker är viktigt är att försöka inse att man kanske aldrig kommer se ut som idealet är just nu, och försöka älska sin kropp i allafall. Jag kommer aldrig få en jättesmal midja och långa modellben som idealkvinnorna nu för tiden har, men jag bryr mig inte för kurviga  höfter och rumpa tycker jag är sååå snyggt.
Jag fattar inte hur så många tjejer kan stå i spegeln och tycka att höfterna är för breda och rumpan för stor, dom är ju bootylicious som Beyonce för guds skull! Ni ser ju ut som Queen B, var stolta tjejer!
Och jag vet att det inte är lätt, när idealet är så sjukt och vissa idioter till killar inte kan låta bli att säga sin åiskt om hur tjejer ska se ut, vad som är rätt och vad som är fel.
 
Nej, bry er inte om när killar säger "Jag vill ha en smal tjej", eller när dom påpekar hur lite kurvor ni har. Dom har ingenting med det att göra, ingen annan har något med det att göra förutom du. Är du nöjd, så ska du aldrig ändra på dig.
För en dag träffar man en kille som inte bryr sig om ifall höfterna är för breda och rumpan är för stor, eller om man är platt som en planka utan bara accepterar en som man är- och den killen ska man satsa på, inte skitungarna som går omkring och brölar med målbrottsröster och skriker efter varenda tjej som går förbi. 
Tjejer, träna inte för någon annans skull än er egen. Träna för att nå eran drömkropp, inte någon annans. Jag tränar för att JAG ska känna mig snygg, jag vill inte träna bort mina höfter eller svälta mig själv för att se ut som idealet.  
Samma gäller er killar, även fast tjejer tjatar om "V:et" och magrutor så måste ni inte se ut så. Jag lovar att även om många tjejer tjatar om det så är det långt ifrån alla som bryr sig om sånt.
Jag är rätt så nöjd med min kropp, jag har väl vissa saker jag skulle vilja ändra på. Vissa saker tränar jag för att ändra, men andra går inte att ändra på och så är det- man får göra det bästa av det man har.
 
Det viktigaste är trots allt att du är nöjd. För om man inte älskar sig själv, vem ska då göra det?
Jag tycker om mina höfter..vad gillar ni mest på eran kropp? Tänk över det, och kom ihåg det. För ni duger allihop, glöm aldrig det.

Kommentarer:

1 Anonym:

Väldigt bra skrivet! :)

Svar: Tack snälla du!
stinaolssonz

2 Anonym:

Så himla bra skrivet!
Du är så grymt bra, sluta aldrig med din grej.
You go girl, kram

Svar: Aww tack fina du, kärlek till dig. Kram!
stinaolssonz

Kommentera här: